Educació Infantil

Les germanes vocals 

Se'n van d'excursió!

Un conte dinamitzat, participatiu i d'observació on se'ls submergeix en el món de les lletres i les paraules. A través d'una història sobre les 5 vocals, els alumnes comprenen la importància de totes les lletres per formar paraules, i es familiaritzen amb els seus sons. Una activitat molt gràfica i lúdica que desperta l'interès pels llibres. Per finalitzar, potenciar i reforçar l'aprenentatge hi unim la música, aconseguint també així un bon fi de festa per al record. 

Deessa dels colors

Conte dinamitzat, musicalitzat, participatiu i d'observació on se'ls introdueix al món dels colors. 

Amb la llum, llums de colors i formació de l'Arc de Sant Martí a l'aula, els alumnes, mitjançant el joc i l'observació, se n'adonen de la relació de la llum amb els colors i de les relacions entre ells al barrejar-se. Per reforçar acabem amb un comiat musical, un dolç fi de festa!

Relació de la llum amb els colors, treballant els sentits, sobretot la vista i el món dels contes i les llegendes.

En Pere de la Cullera

A través d'un conte amb toc d'humor, s'explica un dia en la vida d'en Pere de la Cullera, els alumnes descobreixen, no tan sols els oficis, sinó la relació entre ells i com són de necessaris per viure.

Un cop explicat el conte reflexionem amb els alumnes sobre el que hem sentit i el que l'hi ha passat i fet en Pere de forma visual i interactiva. Es tracta d'un conte amb moralitat, del qual en podem extreure un xic més.

Com no podia ser d'una altra manera acabem cantant que a més d'arrodonir l'activitat amb els somriures, reforça el que s'ha treballat.

Deessa de fang

Ens situem en l'origen d'un dels invents més espectaculars de la humanitat.

Nosaltres també anirem a l'origen de les olles, pots i cassoles, des de l'argila, l'aigua i el foc que trobem a la natura, creen un material nou que no trobem al bosc, que no el trobem directament a la terra.

Com canvien les seves vides després d'aprendre a treballar el fang? com el feien? com el decoraven perquè fos més bonic?

Coneixerem també un personatge molt especial en el pensament de la prehistòria que ens endurem a casa.

EN GAVIUS: L'espàrrec

La història de l'espàrrec des del seu origen silvestre, als primers conreus i com va arribar a les nostres terres.

Els espàrrecs verds i els espàrrecs blancs segons les cures dels nostres pagesos, les seves propietats organolèptiques i curatives. La mare naturalesa ens els fa arribar a l'entrada de la primavera, perquè? Ho compararem amb altres fruites i verdures. Un passeig per la seva història, propietats i de la seva vinculació amb la ciutat de Gavà.

L'activitat es completa amb un taller on ens farem un dibuix utilitzant llavors.