Cicle Inicial

Les germanes vocals

se'n van d'excursió!

L'activitat inicia amb un conte dinamitzat, participatiu i d'observació on se'ls submergeix en el món de les lletres i les paraules. A través d'una història sobre les 5 vocals, els alumnes comprenen la importància de totes les lletres per formar paraules, i es familiaritzen amb els seus sons. Una activitat molt gràfica i lúdica, que fomenta la lectura. Per finalitzar potenciar i reforçar l'aprenentatge hi unim la música, aconseguint també així un bon fi de festa per al record. 

Deessa dels colors

Un conte dinamitzat, musicalitzat, participatiu i d'observació on se'ls introdueix al món dels colors. Amb la llum, llums de colors i formació de l'Arc de Sant Martí a l'aula, els alumnes, mitjançant el joc i la observació, se n'adonen de la relació de la llum amb els colors i de les relacions entre ells al barrejar-se. Per reforçar acabem amb un comiat musical, un dolç fi de festa.

Relació de la llum amb els colors, treballant els sentits, sobretot la vista. Relació dels humans amb els colors, molts colors que neixen de barreges. Colors Primaris, color Additiu, color Sostractiu, colors càlids, colors freds. El món dels contes i les llegendes, contacte amb la mitologia grega. 

En Pere de la Cullera

A través d'un conte amb toc d'humor, s'explica un dia en la vida d'en Pere de la Cullera, els alumnes descobreixen, no tan sols els oficis, sinó la relació entre ells i com són de necessaris per viure.

Un cop explicat el conte reflexionem amb els alumnes sobre el que hem sentit i el que l'hi ha passat i fet en Pere de forma visual i interactiva. Es tracta d'un conte amb moralitat, del qual en podem extreure un xic més

Com no podia ser d'una altra manera acabem cantant que a més d'arrodonir l'activitat amb els somriures, reforça el que s'ha treballat.

Deessa de fang

Ens situem en l'origen d'un dels invents més espectaculars de la humanitat.

Podríem dir que som davant del primer cop que la humanitat demostra el seu domini sobre els elements que trobem a la natura: aigua, terra, aire i foc. I els utilitza per crear un material completament nou. La ceràmica!

Com canvien les seves vides els aquests atuells? quines són les tècniques que fan servir pel modelat a mà i la decoració?.

Coneixerem a la Venus de Gavà, una Deessa de fang, que ens diu molt del pensament dels prehistòrics. I ens en farem una per endur-nos a casa.

Ni paper, ni estisores: Pedra!

Sortida: La Sentiu / Pla de Queralt (Gavà)

Els éssers humans, sempre hem necessitat de la natura per viure, i amb els materials que ens ha ofert , hem fabricat útils que han fet més fàcil la nostra vida.

Viure a la prehistòria, volia dir buscar menjar, caçar, vestir-se, buscar aixopluc i un lloc per viure i preparar-se pels perills.

A través d'una sortida al nostre entorn natural més proper ens prepararem per ser un bon paleolític i coneixerem com vivien i com feien els seus útils.

Podrem fabricar útils prehistòrics amb les nostres mans modernes? 

Ni paper, ni estisores: Pedra!

Aula

Els éssers humans, sempre hem necessitat de la natura per viure, i amb els materials que ens ha ofert , hem fabricat útils que han fet més fàcil la nostra vida.

Viure a la prehistòria, volia dir buscar menjar, caçar, vestir-se, buscar aixopluc i un lloc per viure i preparar-se pels perills.

Ens prepararem per ser un bon paleolític i coneixerem com vivien i com feien els seus útils.

Podríem fabricar útils prehistòrics amb les nostres mans modernes? 

EN GAVIUS: L'espàrrec

La història de l'espàrrec des del seu origen silvestre, als primers conreus i com va arribar a les nostres terres.

Els espàrrecs verds i els espàrrecs blancs segons les cures dels nostres pagesos, les seves propietats organolèptiques i curatives. La mare naturalesa ens els fa arribar a l'entrada de la primavera, perquè? Ho compararem amb altres fruites i verdures. Un passeig per la seva història, propietats i de la seva vinculació amb la ciutat de Gavà.

L'activitat es completa amb un taller on ens farem un dibuix utilitzant llavors.